19 Eylül 2009 Cumartesi

Pratik Patatesli Gül Böreği

Malzemeler:

5 Adet Yufka
1 Adet büyük boy soğan
1 Kilo Patates
Pul biber
Kara biber
Kuru Nane
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ

Yapılışı:

Patatesler haşlanır ve püre yapılır. Soğan küp küp doğranır ve yağda sote yapılır. Püre yapılan patatesler soğana ilave edilir. Beş dakika pişirdikten sonra ocaktan alınarak içine baharatlar ilave edilir. Yufkalar geniş üçgenler halinde kesilir. Bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılır. Üçgen kesilen yufkaların ilk katına yapmış olduğumuz sütlü karışım gezdirilir. Üstüne bir kat daha yufka konur. Tekrar sütlü karışım gezdirilir. Patates harcından konur. Rulo yapılıp gül şekli verilir. Diğer yufkalarda da aynı işlem tekrarlanır. Yufkaların içinde kullandığımız sütlü karışım en sonunda üstünde gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder